SURHUISTERVEEN – Het wereldkampioenschap darten is pas afgelopen en dat was te merken tijdens het ‘Feanster Open’ Dartstoernooi wat afgelopen zaterdag georganiseerd werd. Er heerste een echte dartssfeer, waar veel deelnemers en bezoekers op af kwamen. “En daar zijn we heel blij mee, want darten is populair, ook in deze regio”, liet Sander van der Veen namens de organisatie weten, die inmiddels door haar professionele aanpak een goede reputatie in het dartswereldje heeft opgebouwd.

Zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen was voor één dag weer even het Ally Pally van Noord Nederland. Een prima niveau met live muziek, het verhoogde de gezellige sfeer alleen maar. Het betrof deze keer een koppeltoernooiEr hadden zich maar liefst 52 koppels ingeschreven, afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Er werd op 16 banen gespeeld. ’s Middags werd begonnen met de poulefase. Het hield echter niet in dat de verliezers meteen naar huis konden. Want na de poulefase speelde iedereen nog een extra ronde. ’s Avonds werden de halve finales en de finales afgewerkt onder leiding van de ervaren Harm Jan Smid, uitbater van Darts Centre Groningen, die naast wedstrijdleider ook als speaker optrad.

Het niveau was ook deze keer weer hoog. Onder de vele toeschouwers was ook Jouke Spoelstra, wethouder van de gemeente Achtkarspelen, die sport in zijn portefeuille heeft. “Wij vinden de breedtesport erg belangrijk en daar valt ook het darten onder. Dit is een mooi en goed georganiseerd evenement met ook veel deelnemers uit de regio. Het is belangrijk dat zo’n evenement doorgroeit”, aldus Jouke Spoelstra. Rond 22.00 uur kon hij na spannende finales, zowel in de winnaars- als de verliezersronde, de prijzen uitreiken. 

Categorieën: Berichten